U Puntu održana 15. škola šaha “Anastasijino šahovsko ljeto”

Turnir-2Od 7.-14.  kolovoza 2019. godine, pod pokroviteljstvom Općine Punat, Turističke zajednice Punat, u organizaciji Šahovskog kluba „Draga“ iz Rijeke i Šahovskog saveza Primorsko-goranske županije u Puntu je 15. godinu za redom održano niz šahovskih događanja pod nazivom “Anastasijino šahovsko ljeto”. I ove godine odaziv je bio iznad očekivanja pa se u Puntu okupilo preko 60 učesnika.

IMG_3091U šahovskom kampu za napredne radio je velemajstor Ognjen Cvitan, a 11 šahovskih talenata među kojima i nositelji odličja sa državnih prvenstava za mlade, odradilo je više od 40 sati treninga. Klupski igrači radili su sa trenerima Ivanom Mandekićem i Hrvojem Jurkovićem a najbrojnija je bila skupina od 29 mladih početnika sa kojima su radili instruktori Bojan Birk i Andrea Starčević.

Početnici-Bojan i AndreaUčesnici su bili mahom sa otoka Krka ili njihovi gosti, a još su im se priključila i djeca iz odmarališta Crvenog križa Maribor sa kojim je uspostavljena obostrano korisna suradnja.

Znanja koja su stekli tijekom šahovske škole i kampa za napredne mladi šahisti provjerili su na 2 šahovska nadmetanja i to kadetski šahovski turnir za početnike i šahovski turnir za napredne, a sve pod nazivom “Anastasijin šahovski kup”.

???Kao i svake godine najbolji su nagrađeni peharima, medaljama i priznanjima, a ove godine dobili su i prigodne poklone organizatora i sponzora Jadran galenskog laboratorija. Nagrade najuspješnijima uručili su velemajstor Ognjen Cvitan i predsjednik Šahovskog saveza Primorsko-goranske županije Ivan Mandekić.

Simultanka-2019

U sklopu kampa održana je na Punatrskoj rivi tradicionalna simultanka velemajstora Ognjena Cvitana sa polaznicima škole šaha te puntarskim gostima. Iako je bilo predviđeno da se igra na 15 ploča zbog velikog interesa Cvitan je imao 19 protivnika. Simultanku je otvorio Predsjednik TZ Punat Branko Karabaić, a vlasnik slastičarne Venezia Jusuf Elezi pozvao je sve učesnike na sladoled poslije partije.

Tako je završila još jedna vrlo uspješna manifestacija po kojoj je Punat postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i šire.

Comments are closed.