Finale ekipnog kadetskog prvenstva Hrvatske

U Vinkovcima se u organizaciji HŠS-a od 26.-30. prosinca 2009. godine održalo muško i žensko ekipno kadetsko finale prvenstva države. Nakon napornih prednatjecanja među finalistima učestvovale su čak 4 ekipe iz Primorsko-goranske županije. Ženski dio protekao je u potpunoj dominaciji djevojaka iz PGŽ jer su se kadetkinje “Gorana” iz Vrbovskog (Patricija Vujnović, Sanja Renka, Suzana Pošmuga, Ivona Krajačić i Ena Cvitan) okitile zlatnim, a Riječke “Drage” (Karmen Mrakovčić, Lora kukić, Verena Šamanić, Silvija Vulinović, Lorena Šamanić) srebrnim odličjem. Treće su bile djevojke iz Jelse, male sredine koja se već dugi niz godina ističe ženskim šahom. Ekipa ŠŠ “Goranka” iz Ravne Gore (Barbara Rački, Romia Gregorović, Helen Rakas, Ivana Petrović, Ivana Mance) zauzela je peto mjesto.

Pored ukupnog rezultata dijelile su se nagrade i za pojedinačni učinak pa je tako na prvoj ploči, sa stopostotnim učinkom, najuspješnija natjecateljica Karmen Mrakovčić iz riječke Drage, druga Ostojić Ksenija (Jelsa), dok je Suzana Pošmuga (Goran Vrbovsko) treća. Na drugoj ploči sa stopostotnim učinkom najuspješnija je Patricija Vujnović (Gorana Vrbovsko), druga Barbara Rački (ŠŠ Goranka Ravna Gora), a treća Rožić Lucija (Polet). Na trećoj ploči najbolja je Sanja Renka (Goran Vrbovsko) druga Verena Šamanić (Draga Rijeka) i treća Sara Drinković (Jelsa).

%%wppa%%
%%album=17%%

Riječka “Draga” još jednom je potvrdila svoje vrhunske rezultate i nepresušan izvor talenata.  I na kraju izvješća o kadetkinjama treba spomenuti da su na završnoj svečanosti djevojke riječke “Drage” sa svojim voditeljem Ivanom Mandekićem dobile pohvalu i veliki pljesak za nesvakidašnji sportski potez. Naime u zadnjem odlučujućem meču u susretu sa ekipom “Poleta”, na sveopće iznenađenje, odbili su miroljubivu ponudu kojom bi osigurali srebrnu medalju jer je prvo mjesto u tom trenutku bilo nedostižno. Tim činom riskirali su da padnu na treću poziciju no sve se po njih sretno završilo jer su djevojke pobijedile i time osigurale pravedan poredak ostalih ekipa.

Kod dječaka vodila se neizvjesna bitka do posljednjih sekundi da bi na kraju prva ciljnu vrpcu presjekla favorizirana ekipa Podravke iz Koprivnice ispred Podsuseda iz Zagreba dok je treće mjesto zauzela ekipa Sisak iz Siska. U vrlo jakoj konkurenciji hrabro se borila vrlo mlada ekipa riječke Drage sastavljena od 4 brata Mihovil, Gabrijel, Rafael i Romuald Dubrović, Kristijan Vulinović, Patrik Šamanić i na kraju zauzela 6 mjesto, a Gabrijel Dubrović nagrađen je srebrnom medaljom za najbolji rezultat na drugoj ploči.

Konačni poredak kadetkinje: Goran (Vrbovsko)12, Draga (Rijeka) 8, Jelsa (Jelsa) 6, Polet (Buševec) 6, ŠŠ Goranka (Ravna Gora) 5, Radnik (Velimirovac) 4, Mladost (Petrinja) 1.

Konačni poredak kadeti: Podravka (Koprivnica) 12, Podsused (Zagreb) 12, Sisak (Sisak) 9, Ivan Dvoržak (Zrinski Topolovac) 8, Dukat (Štitar) 5, Draga (Rijeka) 4, Đuro Đaković Holding (Slavonski Brod) 4, Casper (Zadar), 2.

I na kraju kada je zbog financijskih teškoća nastup obiju ekipa Drage već bio otkazan stigla je pomoć iz Kabineta župana Zlatka Komadine. Osvojene medalje, fer i sportsko ponašanje zasigurno su najbolja zahvala za tu pomoć.

Comments are closed.