Mislav drugi, Lorena najbolja djevojčica

Mislav nastavlja uspješnu seriju

U Riječkom šahovskom domu nastavljena je serija mjesečnih kadetskih turnira za 2011. godinu. Formula A i B turnira puni je pogdak organizatora ŠK Rijeka pa je tako na A turniru nastupilo 19, a B turniru  43 natjecatelja. Na A-kadetskom turniru pobijedio je Jadranko Plenča (Rijeka,Rijeka), a naš novi član Mislav Monjac nastavio je redati uspjehe. Nakon što je na prvom turniru za siječanj pobijedio u veljači je drugim mjestom potvrdio svoju kvalitetu. Ako još k tome dodamo da je na 3. mjesečnom turniru osvojio 2. mjesto onda zaista zaslužuje sve pohvale. Naše novo veliko pojačanje član ŠK Kvarner iz Rijeke, sada dvojno registriran za Dragu, aktualni kadetski državni prvak do 13 godina Ivan Vihor Krsnik Čohar, osvojio je 3. mjesto.

Lorena najuspješnija djevojčica

Na 9. mjestu je Gabriel Dubrović, dok je Patrik Šamanić na 11. mjestu pobjedom protiv bivšeg dvostrukog kadetskog prvaka držve Nikole Samardžića (Junior) samo potvrdio procjenu da bi sa više rada i angažmana mogao ostvariti mnogo više šahovske domete. Lorena Šamanić na 13. mjestu najbolje je plasirana djevojčica, Rafael je osvojio 14. a Romuald Dubrović 15. mjesto. 18. je bila Silvija Vulinović no koliko je turnir jak govori i podatak da je na posljednjem mjestu završila talentirana dječica Lucija Batory (Lucija Rijeka).

Prvi nastup Katarine Bogdanić

Na B-turniru pobijedio je član Kastva Tin Lončar Matušan ispred Dude Danijela (ŠŠ Goranka Ravna Gora). Mnogo lijepih stvari dogodilo se na B-turniru. Potpuno iznenađenje bilo je kada smo među učesnicima ugledali Lorena Ivkovića koji je pohađao našu šahovsku školu u OŠ Gornja Vežica, a koja je nažalost prekinula sa radom o čemu treba još dobro razmisliti i nastojati da se ponovo aktivira. Još ugodnije nas je izenadio Loren kada je na kraju sa 4,5 boda zauzeo visoko 11. mjesto u konkurenciji 43 natjecatelja i potvrdio svoj šahovski talent.

Prvi nastup Antonele Bogdanić

I još jedna lijepa stvar nastup je sestara Antonele i Katarine Bogdanić iz mjesta Vrh na otoku Krku. Naše nove članice koje su registrirane i za šahovski klub Krk iz Krka već su nastupale na turnirima šahovske škole na Puntu ali ovo je bio njihov prvi nastup na jednom službenom turniru. Drago nam je da su se odlično snašle i iz Rijeke se vratile sa lijepim dojmovima. Katarina je osvojila 3 boda koliko i Antonio Šamanić, a Antonela 2 boda.

Comments are closed.