Održana 7. ljetna škola šaha u Puntu

zamjenik načelnika Punta Gordan Franolić, učesnici škole i Fide trener Ivan Mandekić

Pod pokroviteljstvom Općine Punat, u organizaciji ŠK «Draga» iz Rijeke, u prostorijama Općine Punat od 11.-17. srpnja 2011. godine održana 7. po redu ljetna škola šaha. I ove godine šahovske vještine savladavala su djeca iz Punta, ali i drugih krajeva otoka Krka i Hrvatske pa čak i inozemstva što navodi na ideju da se možda i ljetna škola nađe u ozbiljnoj ponudi kao dodatni sadržaj gostiju koji svoje ljetne praznike provode na Puntu i otoku Krku. Nakon sedam dana svakodnevnih šahovskih lekcija polaznici su odigrali turnir na kojemu je pobijedila Antonela Bogdanić iz šahovskog kluba Krk ispred Ivana Kindermana iz Kutine, dok je treće mjesto zauzeo Silvio Franolić-Kukina iz šahovskog kluba Karlobag.

Sveukupni pobjednik Antonela Bogdanić

Kako su se šahovske medalje dijelile izdvojeno u kategoriji djevojčica zlato je pripalo Antoneli Bogdanić, srebro sestri Katarini Bogdanić, a bronca Lauri Neubeck. Kod dječaka zlatom se okitio Ivan Kinderman, srebrom Silvio Franolić Kukina dok je broncu zaslužio Dean Županec iz Punta. Medalje i diplome učesnicima je uručio zamjenik načelnika Općine Punat Gordan Franolić, a školu šaha vodio je Fide trener Ivan Mandekić. Valja pohvaliti najmlađeg šestogodišnjeg polaznika Nina Horvata koji je sve dane strpljivo pratio i učio uz starije polaznike, a našlo se tu još mnogo talentirane djece kojima će ova škola zasigurno otvoriti šahovske vidike i potaknuti ih na daljnje  šahovsko usavršavanje.

Poredak na turniru:
1. Antonela Bogdanić(Krk) 6,5, 2. Ivan Kinderman(Kutina) 5,5, 3. Silvio Franolić-Kukina(Karlobag) 4,5, 4-5. Katarina Bogdanić(Krk) i Dean Županec(Punat) 4, 6. Leonardo Rudan(Žminj) 2,5 7. Mauro Karabaić(Punat), Laura Neubeck(Austrija), Ana Gršković i Nino Horvat (Zagreb).

U nastavku pogledajte galeriju slika:

%%wppa%%
%%album=47%%

Comments are closed.