Pojedinačno-2004.

U Rapcu je od 19.–27.06. održano pojedinačno kadetsko prvenstvo države u šahu. U kategoriji djevojčica do 13 godina starosti naša članica Lara Stock osvojila je prvo mjesto te stekla pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu kao predstavnik Hrvatske.

Zatvoreno prvenstvo Hrvatske u šahu za žene, Zagreb 16. – 26. studenoga 2004., Borka Frančišković ŠK Draga 3-4 mjesto.

Međunarodni turniri:

Na jakom međunarodnom turniru «Pula 2004» u mješovitoj konkurenciji, naša reprezentativka, mlada Borka Frančišković postigla je možda svoj najveći uspjeh osvajanjem norme za titulu međunarodnog majstora, a uvjete za titulu Fide majstora također je ispunila ove godine. Isto tako veliki je uspjeh osvajanje trećeg mjesta na jakom međunarodnom juniorskom turniru «Buševec 2004» koji se svake godine tradicionalno organizira. Naša Jelena Mance isto tako nastupila je na međunarodnok turniru «Pula 2004.», a naš Igor Lulić igrao je prvu ploču za kombibniranu momčad Promorsko-goranske županije koja je nastupila na međunarodnom momčadskom turniru u Poljskoj i napravio 7 bodova iz 9 partija.

Na pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske u Rapcu u lipnju, nastupilo je 7 mladih natjecatelja iz našeg kluba, a važno je spomenuti prvo mjesto kadetske prvakinje svijeta Lare Stock, i podjela 5-7 mjesto Mihovila Dubrovića u konkurenciji 38 natjecatelja.

Na pojedinačnom juniorskom prvenstvu države u Rapcu u srpnju nastupilo je 7 natjecatelja.

Županijska natjecanja:
Nastupili smo na svim županijskim natjecanjima u Delnicama, Vrbovskom, Skradu, i Rijeci,  u svim dobnim kategorijama, pa je tako od značajnijih rezultatatako naš jedanaestogodišnji Mihovil Dubrović osvojio drugo mjesto na kadetskom prvenstvu županije za dječake do 11 godina. Nastupili su i naši dječaci od samo 5 godina starosti što sigurno govori da se pažnja polaže od onih zaista vrlo mladih pa na dalje. Svi naši kadeti osnovnoškolci nastupali su redovito na prigodnim turnirima «Šahom protiv droge» koji su organizirani širom naše županije, od Gorskog kotara pa do Malinske na otoku Krku gdje je naš Mihovil Dubrović nakon serije turnira u ukupnom poretku osvojio prvo mjesto. Zanimljivo je da su naši juniori i juniorke na prvenstvu županije do 17 godina odnijeli sve naslove. Šahovski klub «Draga» pored toga bio je i organizator prvenstva županije do 15 godina.

Comments are closed.