Radiković vicešampionka, Berke brončana

Anamarija-Vinkovci-2021-4U Vinkovcima je od 21.-29. kolovoza 2021. godine održano pojedinačno seniorsko prvenstvo države u šahu. Fantastičan uspjeh postigla je naša juniorka Fide majstorica Anamarija Radiković postavši vicešampionka Hrvatske.

U dramatičnom finišu ušla je u zadnje  kolo sa pola boda prednosti pred drugoplasiranom međunarodnom majstoricom Enom Cvitan, no u zadnjem kolu umor i uzbuđenje bilo je preveliko da biimala dovoljno snage da zadrži to vodstvo pa je porazom pala na drugu poziciju. Ovim fantastičnim rezultatom osvojuila je svoju prvu normu za titulu međunarodne majstorice, ali i velikih 70 rejting bodova koji je na najnovijoj rejting listi svrstavaju u top 4 igračice Hrvatske.  Tim uspjesima Anamarija  je osigurala mjesto u Hrvatskom ženskom olipijskom timu te nacionalnom timu za svjetska i Europska prvenstva.

 

Ana Berke-Vinkovci-2021-2Naša međunarodna majstorica Ana Berke, inače dvostruka seniorska prvakinja države na kraju je bila treća što je svakako odličan rezultat pa će i ona imati mjesto u svim nacionalnim selekcijama. Veliki je to uspjeh djevojaka Šahovskog kluba “Draga” i ohrabrenje pred predstojeću 1. Hrvatsku žensku ligu koja će se održati u Malom Lošinju 0d 24.09. do 03.10.2021. godine i na kojoj upravo naše djevojke brane titulu državih prvakinja.

 

 

Comments are closed.