U Puntu završila 12. škola šaha “Anastasijino šahovsko ljeto”

Od 30. srpnja do 5. kolovoza 2016. godine, pod pokroviteljstvom Općine Punat, Turističke zajednice Punat, a u organizaciji Šahovskog kluba „Draga“ iz Rijeke i Šahovskog saveza Primorsko-goranske županije u Puntu je 12. godinu za redom održano niz šahovskih događanja pod tradicionalnim nazivom “Anastasijino šahovsko ljeto”.

Grupa mladih šahista početnika i ove je godine bila brojna, a već tradicionalno polaznici škole bila su djeca sa Punta ili pak mladi Punatari koji ljeto provode u svom rodnom kraju,  ali i njihovi gosti iz mnogih krajeva Hrvatske. Početnike su podučavali Fide majstor Ivan Mandekić i majstorski kandidat Bojan Birk. Tijekom šahovske škole na Puntu je boravila i grupa mladih šahista iz Svete Nedjelje te je i za njih upriličeno šahovsko predavanje.

Šahovski klub „Draga“ i Šahovski savez Primorsko-Goranske županije pod pokroviteljstvom Zajednice sportova Primorsko-Goranske županije i ove je godine organizirao šahovski kamp za nadarene mlade šahiste od kojih su mnogi nositelji medalja sa kadetskih i juniorskih državnih prvenstava te učesnici europskih i svjetskih natjecanja za mlade. Kamp za napredne mlade šahiste vodio je županijski šahovski trener velemajstor Ognjen Cvitan.

Uz pomoć Turistčke zajednice Općine Punat već tradicionalno na Puntarskoj rivi održana je šahovska simultanka velemajstora Ognjena Cvitana. U svrhu turističke promocije osim polaznika šahovske škole prigodu za odmjeravanje snaga sa poznatim velemajstorom dobili i neki od turista koji borave u Puntu.

Kao i svake godine na kraju rada šahovskog kampa upriličena su dva šahovska turnira jedan za šahovske početnike i drugi za napredne mlade šahiste. Na turniru šahovske škole za početnike sudjelovalo je 15 mladih šahistica i šahista, a pobijedila je Hajdinić Ema ispred Bareša Frana i Bogovoić Ivana.

Tablica turnira:  http://chess-results.com/tnr233195.aspx?lan=1

Na turniru naprednih šahista nastupilo je 17 natjecatelja, među kojima mnoga zapažena imena Hrvatskog kadetskog i juniorskog šaha, a pobijedio je majstorski kandidat Šafar Sandro ispred nacionalne majstorice Ene Cvitan i majstorskog kandidata Starčević Ante Leona.

Tablica turnira: http://chess-results.com/tnr233194.aspx?lan=1&art=0

Uz pehare i diplome najuspješnijim sudionicima turnira uručeni su i pokloni u vidu šahovskih programa poznate šahovske tvrtke „Chessbase“.

Comments are closed.