Završene šahovske lige u Šibeniku

Karmen Mrakovčić, Verena Šamanić, Ivan Mdekić, Irina Vasilevich, Lorena Šamanić i nježana Bažaj-Bočkai„Draga“ solidna šesta
Rijeka, 14. rujna 2010.

Iako je prije lige bilo neizvjesno hoće li ekipa Drage izboriti opstanak na kraju je zauzela solidno 6. mjesto. Prije svega raduje činjenica da će i iduće godine mlade djevojke dobiti prigodu da se bore u elitnom ženskom šahovskom društvu što će im zasigurno biti motivacija za daljnji rad i napredak.  Iako je prije početka postojala opravdana bojazan za opstanak, pogotovo nakon izostajanja kadetkinje Lore Kukić, ekipa Drage na kraju je zauzela solidno šesto mjesto zahvaljujući ponajprije odličnoj Ruskinji, inače nositeljici titule muškog međunarodnog majstora, Irini Vasilevich. Ona je iz taktičkih razloga nastupila na 2. ploči no tamo je naišla gotovo na sve najjače igračice iz drugih ekipa. Sa osvojenih 7 od mogućih 8 bodova uz samo dva remija bila je najuspješnija 2. ploča ženske lige no sa svojim performansom od 2466 zasigurno je bila najbolja ploča ženske lige.

Snježana Bažaj-Bočkai bila je solidna, i pokazala da je samo rijetki nastupi priječe u povratku na puteve stare slave. Karmen Mrakovčić igrala je solidno i postigla je vrlo vrijedne ekipne pobjede dok je Lorena Šamanić imala prejake protivnice no zasigurno je stekla važna iskustva i pomogla našem nastojanju da ostanemo u ligi. Za trećeplasiranu ekipu Rijeke nastupila je naša Verena Šamanić koja je iz taktičkih razloga bila postavljena na 2. ploču gdje je teško mogla parirati mnogo jačim protivnicama no pobjedom u meču sa Jelsom doprinjela je osvajanju brončane medalje. Detalje o ligama možete pogledati na stranicama Hrvatskog šahovskog saveza.

Comments are closed.