Draga “Erste club” prvak države za 2007.

Liga 2007U hotelskom naselju “Solaris” u Šibeniku, od 12. – 22. listopada 2007. godine, održano je 16. prvenstvo države u šahu. Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji i titulu državnog prvaka za 2007. godinu ponio je Riječki šahovski klub “Draga Erste club” čime je ujedno ostvaren i plasman u Kup Europskih prvaka za 2008. godinu. Pored osvajanja titule prvaka njegove igračice Borka Frančišković, Rajna Šargač i Tatiana Shadrina nagrađene su kao najuspješnije natjecateljice sa svojim pojedinačnim učinkom. U   vrlo zanimljivom i do kraja neizvjesnom nadmetanju  “Draga Erste club” vodio je od samog početka nadmetanja, a najopasnijeg konkurenta imao je u riječkom šahovskom klubu “Lucija Kvarner banka”. Ždrijeb je htio da se u zadnjem kolu sastanu upravo ta dva kluba pa su šahistice “Draga Erste cluba” pobijedile i u tom direktnom susretu te zasluženo osvojio prvo mjesto na 16. ekipnom prvenstvu države za žene.

%%wppa%%
%%album=20%%


Drugo mjesto osvojila je “Lucija Kvarner banka” iz Rijeke a treće ekipa “Mladost” iz Zagreba. Više o natjecanje možete pogledati na web stranicama Hrvatskog šahovskog saveza.

Tako je šahovski klub “Draga Erste club” koji u svojim redovima ima Europsku i kadetsku prvakinju svijeta Laru Stock, olimpijske reprezentativke Borku Frančišković i Rajnu Šargač te niz pojedinačnih i ekipnih titula prvaka države u svim konkurencijama pridodao i ovu vrijednu šahovsku krunu. Šahovski klub “Draga Erste club”, Grad Rijeka i županija Primorsko-Goranska već su u Europi pa i Svijetu poznati po tradiciji održavanja upravo ženskog velemajstorskog turnira “Cvijet Mediterana” pa očito da i nije slučajnost dominacija Rijeke u ženskom šahu.

Mnogobrojni šahovski entuzijasti, pomoć Gradske uprave Rijeka, Riječkog sportskog saveza, Zajednice sportova PGŽ, te županije Primorsko-Goranske kroz svoju pomoć klubovima, osiguravanje prekrasnog šahovskog prostora u “Šahovskom domu” Rijeka, a poglavito organizacije vrhunskih šahovskih priredbi, učinili su Rijeku i našu županiju vodećim šahovskim centrom u državi, a ova titula samo to potvrđuje.

Comments are closed.