Draga ponovo brončana

Lora Kukić, Adriana Nikolova, Snježana Bažaj Bočkai, Valentina Golubenko

Lora Kukić, Adriana Nikolova, Snježana Bažaj Bočkai, Valentina Golubenko

U Bolu na Braču, od 3.-10. listopada 2014. godine održano je 23. ekipno prvenstvo Hrvatske u šahu. U 1. šahovskoj ligi za žene Šahovski klub “Draga” iz Rijeke ponovio je prošlogodišnji uspjeh i ponovo se popeo na pobjedničko postolje osvojivši brončano odličje. Ove godine konkurencija je bila izuzetno jaka jer su barem četiri kluba konkurirala za najviše odličje. Tijek natjecanja potvrdio je ovu konstataciju jer je borba bila neizvjesna do posljednjih poteza. Samo momenti u pojedinim partijama odlučivali su o pobjedniku lige no na kraju najviše sreće imala je ekipa “Mladosti iz Zagreba i zasluženo osvojila titulu šampiona Hrvatske. Riječka Liburnija mogla se popeti  i na najviše postolje no na kraju je zauzela drugo mjesto. Riječka Draga, uz malo više sreće isto tako  mogla je slaviti, no i treće mjesto izvrstan je rezultat i potvrda kontinuiteta vrhunskih rezultata  i kvalitete. Više o rezultatima na službenoj stranici Hrvatskog šahovskog saveza.

Velemajstorica Valentina Golubenko

Velemajstorica Valentina Golubenko

Prva ploča velemastorica Valentina Golubenko sa 4 osvojena boda iz 7 partija nije razočarala. Iako je uglavnom nadigravala svoje protivnice u pojedinim partijama u kasnijoj fazi nije bila na visini zadatka što je na kraju i utjecalo na konačni učinak. No i sa ovim rezultatom održala je svoj rejting  što ipak svjedoči o velikoj snazi njezinih protivnica.

 

 

 

 

 

 

Velemajstorica Adriana Nikolova

Velemajstorica Adriana Nikolova

Najsvjetlija točka ekipe zasigurno je bila Bugarska velemajstoriva Adriana Nikolova sa 5,5 bodova iz 7 partija. Svojom profesionalnošću i borbenošću davala je ton ekipi Drage, a nesr(p)etni poraz od Borke Frančišković omeo je i nju i ekipu Drage na putu za najviše postolje. Uprkos tome napravila je blistav rezultat i medalju za najbolju drugu ploču ženske lige. Njezin vedar duh i dobronamjernost isto tako su utjecali na ekipnu broncu pa je njezin doprinos zaista ogroman.

 

 

 

 

 

 

Fide majstorica Snježana Bažaj Bočkai

Fide majstorica Snježana Bažaj Bočkai

Fide majstorica Snježana bažaj Bočkai ove godine možda i nije bila u najboljoj formi i zasigurno nije zadovoljna svojim rezultatom, no ranijih godina toliko je zadužila ekipu da zaista nema mjesta nikakvom prigovoru. U svakoj partiji borila se do krajnjih mogućnosti, a kao kapetan ekipe savjesno i zdušno je vodila je djevojke, a pozitivna energija koju širi oko sebe itekako je utjecala na konačni uspjeh ekipe.

 

 

 

 

 

 

Nacionalna majstorica Lora Kukić

Nacionalna majstorica Lora Kukić

Nacionalna majstorica Lora Kukić naprosto je blistala na četvrtoj ploči. Sa 5,5 bodova iz 7 partija bila je i najuspješnija četvrta ploča ženske lige, a 42 osvojena rejting boda samo potkrijepljuju veličinu njezinog rezultata. Kod Lore je vidljivo izražen šahovski talent i njezina šahovska snaga niti izdaleka nije definirana. Lora je studentica medicinskog fakulteta te je samo pitanje koliko će snage i koncentracije moći posvetiti svome šahovskom usavršavanju. No ipak njezina ljubav prema drevnoj kraljevskoj igri je jaka i zasigurno može pobijediti tu prepreku pa ostaje da pričekamo da bi došli do konačnog odgovora.

 

Comments are closed.