Simultanka Valentine i Valerija Golubenka u Puntu

Simultanka u velikoj Vijećnici Općine PunatDanas je u Puntu, u sklopu šahovske škole što se već 10. godina održava pod pokroviteljstvom Općine Punat i TZ Punat, a u organizaciji ŠK Draga iz Rijeke, održan zanimljiv šahovski događaj. Velemajstorica Valentina Golubenko, svjetska juniorska prvakinja iz Vijetnama 2008. godine, aktualna seniorska prvakinja Hrvatske i prva ploča olimpijske reprezentacije, zajedno sa svojim ocem i trenerom Valerijom Golubenkom odigrala je altrenativnu simultanku sa 17 mladih šahista među kojima su bili polaznici šahovske škole te mladi napredni otočki šahisti.

 

 

Valentina i Katarina sklopile su primirje

Valentina i Katarina sklopile su primirje

Nakon solidnog otpora velemajstorica i njezin otac slavili su rezultatom 15:1. Nakon duge borbe i vrlo kvalitetne partije remizirala je Katarina Bogdanić i Valentinina sestra Aleksandra.

 

Branko Karabaić, Valentina Golubenko i Valery Golubenko

Branko Karabaić, Valentina Golubenko i Valery Golubenko

 

 

Na kraju simultanke direktor Turističke zajednice Punat Branko Karabaić uručio je Valentini cvijeće te poželio uspjeh i sreću na predstojećoj šahovskoj olimpijadi u Norveškoj gdje Valentina već za dva dana brani boje Hrvatske reprezentacije.

%%wppa%% %%cover=53%%

Comments are closed.