Bljesak Ivana Doriana Molnara i Verene Šamanić

Pobjednik 3. mjesečnog brzopoteznog turnira za siječanj što ga organizira ŠK Rijeka, je šahovski povratnik i izdanak šahovske škole Draga Ivan Dorian Molnar koji je u 17 kola ostvario je 12,5 bodova uz samo dva poraza. Nekoć 4. kadet u državi potvrdio je našu konstataciju da talenat teško zamire. Sjajan je to rezultat i poticaj za daljnje bavljenje šahom.

  

 

Što reći za sjajan rezultat Verene Šamanić. Treće mjesto i samo pola boda zaostatka za pobjednikom možda je i najveće ugodno iznenađenje dosadašnjih mjesečnih brzopoteznih turnira. To je samo još jedan veliki uspjeh koji je Verena nanizala u posljednje vrijeme i potvrda napretka i predanosti šahu. Očito da bi Verena trebala još ozbiljnije shvatiti svoje šahovsko usavršavanje jer je očito da bi još mnogo toga mogla reći u ženskom šahu.

 

Veseli i 10. mjesto Rafaela Dubrovića sa 8. osvojenih bodova koji bi mogli biti najava njegovog ozbiljnijeg pristupa šahu jer po tko zna koji put moramo ustvrditi da se u njemu krije veliki potencijal. Patrik Šamanić osvojio je 5, Lorena 1, a Anonio 0,5 bodova.

Detaljnije o turniru…

Comments are closed.