Dani svetog Vida 2011.

Silvija Vulinović, Verena Šamanić i Mia Hrlec

Povodom blagdana svetog Vida zaštitnika grada Rijeke, u organizaciji Šahovskog saveza Primorsko-goranske županije i šahovskog kluba “Rijeka”, održan je 2. kadetsko juniorski turnir “Dani svetog Vida 2011”. U šahovskom domu “Rijeka okupio se prilično jak sastav s čak 43 učesnika i učesnice, a nakon 7 odigranih kola slavio je jedan od glavnih favorita Igor Pejić(Liburnija) ispred Jadranka Plenče (Rijeka) i Maroja Jerkovića (Junior). Naše veliko pojačenje iz šahovskog kluba  Kvarner Ivan Vihor Krsnik Čohar bio je četvrti, a prvi nositelj, naš Mislav Monjac, petim  mjestom rezultatski nije opravdao očekivanja iako je pružio vrlo solidnu igru i da u potpuno dobivenoj poziciji protiv Maroja Jerkovića nije napravio grubi previd zasigurno bi bio na pobjedničkom postolju.

Ivan Vihor Krsnik Čohar i Mislav Monjac

No obraz kluba odličnom igrom i plasmanom osvjetlale su naše djevojke Verena Šamnić, koja je na 8. mjestu bila najuspješnija učesnica turnira za što je okićena zlatnom medaljom, dok je Silvija Vulinović zauzela 11. mjesto i zaslužila srebro.

Vrlo blizu 3. nagrade za najuspješnije djevojke bila je i Lorena Šamanić no porazom u posljednjem kolu pokvarila je dotad odličan plasman i to mjesto prepustila Miji Hrlec (Lucija).  Solidan je bio Patrik Šamanić na 17. mjestu dok je najmlađi Antonio Šamanić osvojio 1 bod. Sve rezultatske detalje možete pogledati na http://chess-results.com/tnr51178.aspx?lan=1

Comments are closed.