Igračice “Drage” na Pula Openu 2011.

Snježana Bažaj Bočkai

U Puli se od 18.-26. lipnja održao 25. međunarodni šahovski turnir Pula Open 2011. Okupila se fantastična brojka od 360 učesnika iz 23 zemlje. Pobjednik turnira je srpski velemajstor Aleksandar Kovačević ispred našeg velemajstora Davorina Kuljaševića koji je ovim plasman osigurao učešće na pojedinačnom zatvorenom seniorskom prvenstvu države i mađarskog velemajstora Antala Gergelya. Na turniru su učestvovale i tri igračice našeg kluba, fide majstorica Snježana Bažaj Bočkai te majstorske kandidatkinje, juniorke Lora Kukić i Karmen Mrakovčić. Snježana nažalost rijetko nastupa na turnirima pa nas raduje da je pronašla vremena da zaigra na turniru jer je ona jedna od važnijih karika naše ženske prvoligaške ekipe koju u listopadu očekuje nastup na 1. šahovskoj ligi u Šibeniku. Osvajanjem 4,5 opravdala je svoj rejting, a turnir će joj zasigurno koristiti da održi svoju šahovsku formu.

Karmen Mrakovčić

Karmen Mrakovčić zbog srednjoškolskih obaveza također rijeđe nastupa na šahovskim turnirima pa se ta pauza prilično osjetila u prvom dijelu natjecanja. Kako je turnir odmicao bila je sve sigurnija i na kraju došla na pedeset posto bodova i ostvarila plus od velikih 33,5 rejting boda. Turnir  joj je zasigurno dobro došao pred juniorsko prvenstvo države što će se u srpnju održati u Topuskom jer će se analizom partija otkloniti mnogi nedostaci. I Lora Kukić zbog svojih srednjoškolskih obaveza nije bila najspremnija za ovakav turnir, a mali zdravstveni problemi još više su pojačali teškoće. Borila se uporno i hrabro te na kraju sa osvojena 4 boda popravila početni dojam. Odigrane partije biti će od velike koristi jer će se analizom partija otkloniti mnogi nedostaci u igri pa se nadamo da će i Lora spremno dočekati juniorsko prvenstvo u Topuskom.

Lora Kukić

I Lora i Karmen stanuju na otoku Krku pa su, što se nastupa na turnirima tiče, uvijek pomalo hendikepirane te će i njima ovaj turnir dobro doći i kao priprema za nastup na 1. šahovskoj ligi u Šibeniku. 

Pregled svih rezultata Pula Opena

Comments are closed.