Ljetna škola 2008.

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog šahovskog saveza, Općine Punat, Turističke zajednice Općine Punat i Erste banke, a u organizaciji TZ Punat i ŠK Draga, Punat i «Krk zlatni otok», kako se od davnina nazivao ovaj predivni otok,  od 4.-11. kolovoza bili su mjesto odvijanja bogatog programa drevne kraljevske igre. Ona malo starija populacija i ljubitelji šaha zasigurno će se sjetiti da su upravo otok Krk i Njivice, davnih godina bili domaćin finala kupa tadašnje Jugoslavije, najmasovnije i najznačajnije šahovse priredbe u to doba. Isto tako grad Krk davnih je godina bio domaćin ženskog prvenstva Hrvatske, a upravo u Puntu započeli su prije 6 godina, sada već širom Europe i svijeta poznati ženski velemajstorski turniri «Krk zlatni otok Mediterana». Očito Punat prerasta u prepoznatljivu šahovsku sredinu, što  zasigurno može biti samo kompliment negovim čelnicima i stanovništvu, ali i velika korist, poglavito za mlađi naraštaj koji putem šahovske igre može pronaći zabavu za slobodno vrijeme, ali i steći mnoge pozitivne osebine koje razvija ova intelektualna igra, igra koja može biti razbibriga i zabava ali i profesija kojoj mnogi ljudi posvećuju čitav život. No krenimo redom: 

Već tradicionalno treću godinu za redom, pod pokroviteljstvom Općine Punat, sve je započelo šahovskom školom za početnike koju organizira ŠK Draga iz Rijeke. Nakon vrijednog učenja, talentirani polaznici su odigrali šahovski turnir na kojem je pobijedio Mauro Karabaić sa 6.5 bodova, slijede Dean Županec, Frane Radovan i Patrik Brozić sa 5 bodova, Robert Lesjak 3.5, Filip Vitezić 2, Ana Karabaić 1 bod.

Poduke županijskog trenera Ognjena Cvitana

Odmora nije bilo niti za trenera šahovskog saveza PGŽ velemajstora Ognjena Cvitana, koji je prema programu rada, kako to i priliči ovom godišnjem dobu  za svoju aktivnost odabrao Punat, gdje je podučavao perspektivne igračice sa otoka Krka, prvakinju županije do 13 godina Loru Kukić iz Omišlja, Puntarke, sestre Karmen i Anitu Mrakovčić kojima se pridružila i prvakinja županije do 11 godina Silvija Vulinović.

Comments are closed.