Mislavu srebro na državnom juniorskom u Vukovaru

Mislav - srebrno odličje u Vukovaru

Mislav – srebrno odličje u Vukovaru

Već tradicionalno kraj srpanja bio je rezerviran za juniorska prvenstva države u konkurencijama do 17 i 19 godina. Ove godine od 21.-28.  srpnja Hrvatska šahovska mladost okupila se u herojskom gradu Vukovaru, točnije Borovu naselju. Kao i obično prvaci su vadili vize za svjetsko ili Europsko prvenstvo dok su doprvaci stekli   pravo nastupa na Europskom ili svjetskom prvenstvu. Iz godine u godinu primjetan je pad brojnosti natjecatelja, a u starijim dobnom skupinama to je već postalo zabrinjavajuće. Najbrojnija skupina bila je u konkurenciji mladića do 17 godina gdje je nastupilo 39 natjecatelja. Tijekom čitavog turnira glavna borba vodila se između tri prva nositelja, Božidara Ivekovića(Podsused, Zagreb), Petra Bošnjaka(Slavonac, Našice) i Mislava Monjca.

 

 

Mislav s trenerom Ivanom Mandekićom

Mislav s trenerom Ivanom Mandekićom

Ova trojka izmjenjivala se u vodstvu tijekom čitavog natjecanja no u dramatično zadnje kolo s pola boda prednosti ulazi Bošnjak, dok su Iveković i Monjac poravnati. Monjac prvi pobjeđuje, to polazi za rukom i Ivekoviću dok u pravoj drami s mnogo preokreta Bošnjak ne izdržava pritisak i čak gubi partiju čime pada na treće mjesto.

Iako bodovno poravnati zbog dodatnih kriterija titula pripada Ivekoviću, a  Mislavu Monjcu(Draga, Rijeka) srebrno odličje i 17 rejting bodova. Nakon šahovske stanke uzrokovane školskim obvezama očekivanja možda i nisu bila prevelika no dosadašnji trud i rad ipak je isplivao i donio Mislavu najbolji rezultat postignut na državnim prvenstvima. Mislav je registriran i za šahovski klub “Krk” iz Krka gdje uspješno nastupa u 2. Hrvatskoj ligi pa je zasigurno donio radost i svom Krčkom klubu. I na kraju poželimo Mislavu puno sreće na predstojećem prvenstvu Europe u Budvi.

Konačni rezultati

A evo i jednog Mislavovog ostvarenja s tog natjecanja s komentarima trenera Ivana Mandekića:

 

Comments are closed.