Šahovska simultanka na Puntarskoj rivi

Ivan Mandekić, Valentina Golubenko i Ognjen Cvitan

Nastavljaju se manifestacije „Anastasijinog šahovskog ljeta“, ovoga puta u organizaciji TZ Punat, Županijskog šahovskog saveza i ŠK Draga, u lijepoj Puntarskoj noći pod svjelima reflektora mnogobrojni turisti i ljubitelji šaha na Puntarskoj rivi vidjeli su na djelu dvoje velemajstora, bivših juniorskih prvaka svijeta, Valentinu Golubenko i Ognjena Cvitana koji su odigrali su simultanku na 14 ploča.

Valentina i Katarina Bogdanić

Valentini su se suprostavile ponajbolje kadetkinje u državi na čelu sa kadetskom prvakinjom države Enom Cvitan,  sestrama Antonelom i Katarinom Bogdanić, sestrama Lanom i Jelenom Dašić te sestrama Viktorijom i Agatom Vujić. Nakon snažno pruženog otpora od strane djevojaka remi je uspjela izboriti desetogodišnja Katarina Bogdanić.

Ognjen Cvitan

Ni velemajstor Cvitan nije imao nimalo lak posao jer su preko puta sjedili ponajbolji kadeti u državi, viceprvak do 15 godina Ivan Vihor Krsnik Čohar, viceprvak države do 13 godina Sven Tica, vrlo dobri junior Emil Rajter, kadet Silvijo Franolić-Kukina, a prigoda je data i turistima iz Slovenije i Zagreba. Nakon zanimljivih borbi remi je izborio Emil Rajter.

Na Puntarskoj rivi

Po završetku mnogobrojni turistiristi bili su znatiželjni, a velemajstori su strpljivo odgovarali na razna pitanja, no valjalo je i ranije krenuti na počinak jer su ih već idućih dana očekivali izazovi šahovske olimpijade u Istambulu, Valentinu kao članicu Hrvatske ženske vrste, a Ognjena kao trenera Švicarske reprezentacije.

Comments are closed.