Turnir šahovske škole „Anastasijin kup“

“Anastasijin kup” turnir škole šaha

U Puntu je završila i posljednja priredba u sklopu šahovskih manifestacija „Anastasijino šahovsko ljeto“.  Nakon 7 dana savladavanja osnova šahovskih vještina na završnom turniru nastupilo je 15 dječaka i 6 djevojčica. Kao i na turniru „Anastasijin kup“ za mlade, Valery Golubenko, suprug preminule Anastasije u čiju slavu se i odvijaju ove manifestacije, uz pomoć „ChessBase“ šahovske kuće poklonio je donaciju šahovskih programa vrijednu oko 1000 eura pa su tako, osim pobjednika u muškoj i ženskoj konkurenciji koji su nagrađeni i medaljama, svi učesnici nagrađeni šahovskim CD-ima „Fritz & Chesster“ vrijednim oko 500 eura. 

 

 

Gordan Franolić i Sanja Golubenko

 Često znamo reći da život piše romane pa je tako i ova naša šahovska priča ispisala pomalo neobičnu i sjetnu ljudsku priču  jer je sveukupna pobjednica turnira upravo Anastasijina mlađa kći devetogodišnja Sanja Golubenko. Zasigurno je njena majka „tamo negdje među zvijezdama“ osjetila ponos baš kao i njena kći noseći na grudima zlatnu medalju sa imenom svoje majke. 

 

 

 

 

 

Gordan Franolić i Ante Starčević

 

Drugo mjesto kod dječaka osvojio je Andrijan Kovačić, a treće Emanuel Kraljić. Kod djevojčica zlatnom medaljom okitila se Paula Kraljić, druga je bila Ana Gršković, a treća njena mlađa sestra Mare Gršković.  Cijeneći sve napore organizatora , obitelj Golubenko osim vrijednih donacija donijela je i specijalnu nagradu šahovski kompjuter  „Mephisto chess trainer“,. koji je u svojim šahovskim počecima koristila naša svjetska juniorska prvakinja velemajstorica Valentina Golubenko. Ta specijalna nagrada pripala je Anti Starčeviću koji je sve dane škole izuzetno vrijedno i predano savladavao šahovske lekcija, a na turniru zauzeo 5. mjesto. 

 

 

 

 

Ivan Karabaić, Ivan Mandekić i Gordan Franolić

 

Nagrade je učesnicima uručili su Gordan Franolić, zamjenik načelnika Općine Punat, Ivan Karabaić, instruktor i sudac  i Ivan Mandekić  predsjednik Šahovskog kluba Draga i predsjednik Šahovskog saveza PGŽ. Kako je ovo za mnoge mlade šahiste bio prvi turnir u životu trebalo je mnogo umijeća i razumijevanja da se ublaži njihovo uzbuđenje, a to je odlično obavio Krčki šahista i trener Ivan Karabaić kome pripadaju i zasluge za  uspješno održanu šahovsku školu za početnike. 

Bogate nagrade

 

Konačni poredak: 1. Sanja Golubenko 5, 2.-4. Paula Kraljić, Andrijan Kovačić , Emanuel Kraljić 4, 5.-10. Ante Starčević, Silvio Franolić-Kukina, Ana Gršković, Josip Starčević, Antonio Orlić, Jan Hribljan 3, 11. Omer Hasanbegović, 12.-17. Dean Županec, Igor i Dominik Lukičić, Frane Butković, Mare Gršković, Dora Butković 2, 18.-20. Sara Marković, Petar Prpić, Nedim Hasanbegović, 21. Kristijan Maračić 1.

Comments are closed.