Kadetski turnir 2005.

Otvoreno kadetsko prvenstvo Općine Punat

Kada je prije dvije godine, na inicijativu Općine Punat, na Puntu startao sada već tradicionalni međunarodni šahovski turnir «Krk zlatni otok mediterana» i kada su Punat i otok Krk ucrtan na šahovsku kartu Europe, nije se naslućivalo da će u tom Krčkom mjestu nakon dvije godine stasati i prva generacija mladih šahista. Naime, na inicijativu Općine Punat i tadašnjeg načelnika Slavka Žica, a u organizaciji i tehničkoj podršci šahovskog kluba Draga iz Rijeke, u prosincu prošle godine, krenula je šahovska škola. Priznati šahovski trener Ivan Mandekić, jednom tjedno posjećivao je Punat i nesebično prenosio svoje znanje mladim Puntarima i eto nakon 6-7 mjeseci, u predivnom ambijentu terase restorana «Kostarika» 11. lipnja 2005. godine održano je i prvo otvoreno kadetsko prvenstvo Općine Punat .

U konkurenciji 20 natjecatelja iz Rijeke, Omišlja, Vrbnika i Punta, prva tri mjesta u ukupnom poretku pripala su talentiranoj braći članovima ŠK Draga, Mihovilu Dubrović, najmlađem učesniku Rafaelu Dubrović i Gabrielu Dubrović. Najbolja je šahistica Karmen Mrakovčić (Punat-Draga), koja iako početnica, oduševljava svojim pristupom i igrom, a  ukoliko bude i dalje učila pred njom zasigurno stoji lijepa šahovska budućnost. Druga je Marina Galjanić, a treća Martina Kuća. Denis Županec njabolji je kadet sa Punta, a slijede Igor Maračić i Silvio Šimunić.

Konačni poredak: Mihovil Dubrović (Draga-Rijeka) 5, Rafael Dubrović (Draga-Rijeka), Gabriel Dubrović (Draga-Rijeka), Karmen Mrakovčić (Punat-Draga) 4, Denis Županec, Lora Kukić,  Marko Katunar, Igor Maračić, Adis Aljukić, Marina Galjanić 3, Silvio Šimunić, Patrik Šamanić, Verena Šamanić, Denis Volarić, Martina Kuća 2, Andro Manzoni, Valentina Lesjak, Anita Mrakovčić, Ivana Orlić i Lorena Šamanić 1.

Po završetku natjecanja pehare i medalje najuspješnijima je podijelio član vijeća Općine Punat g. Slavko Žic i predsjednik šahovskog saveza PGŽ Ivan Mandekić. Na kraju su mladi šahisti počašćeni od strane Općine Punat sa ručkom, a natjecanje je uspješno vodio trener i sudac šahovskog kluba Draga Smojver Jakov. Treba spomenuti da će sestre Karnen i Anita Mrakovčić za nekoliko dana nastupiti i na kadetskom prvenstvu države u Šibeniku što će im biti prvo veliko natjecanje i prigoda za stjecanje dragocjenog iskustva. Nakon lijepog završetka šahovske škole na Puntu sigurno je da će se početkom naredne školske godine započeti sa novim šahovskim lekcijama.

Galerija slika:

%%wppa%%

%%album=32%%

Comments are closed.