Ljetna škola šaha 2006.

Šahovska škola Puntu 2006.

Šahovski klub Draga i Općina Punat organizirali su od 21.-25. kolovoza 2006. godinu «Šahovsku školu» za svoje mlade šahiste. Naime već dvije godine Općina Punat potpomaže bavljenje šahom svojih mladih šahista od kojih zasigurno valja istaknuti sestre Karmen i Anitu Mrakovčić koje su već sudjelovale na 2 kadetska državna prvenstva, okitile se odličjima na županijskim prvenstvima, a dobitnice su i otočke nagrade za uspješne sportaše.

Šahovsku školu vodio je FIDE Instruktor (Instruktor Svjetske šahovske federacije) Ivan Mandekić, a Šahovsku školu pohađalo je 10 polaznika, u dobi od 6 do 12 godina, iz Krka, Vrbnika i Punta. Ozbiljno i marljivo radilo se svakim danom, a predavanja su bila namijenjena malo naprednijim  mladim šahistima.

Na kraju je održan i šahovski turnir «Škola šaha – Punat» gdje su polaznici odmjerili snage po «berger» sistemu svatko sa svakim, a najuspješnijima su podijeljene medalje. Nakon zanimljivih borbi zlatnim odlićjem okitila se Puntarka Karmen Mrakovčić, srebro je osvojio Denis Volarić iz Vrbnika, a broncu Marko Katunar iz Vrbnika. Za jesen je najavljen nastavak šahovske aktivnosti na Puntu i upis nove zainteresirane djece za otkrivanje tajni šahovske igre.  

 Poredak na turniru:  Karmen Mrakovčić (Punat) 8, Denis Volarić (Vrbnik) 7, Marko Katunar (Vrbnik) 6.5, Nikola Volarić (Vrbnik) 6, Anta Mrakovčić (Punat) 5.5, Marin Ivanović (Vrbnik) 5, Denis Županac (Punat) 4, Silvio Šimunić (Punat) 2, Rene Polonijo (Krk) 1, Mario Mrakovčić (Punat) 0.5

Galerija slika:

%%wppa%%
%%album=31%%

Comments are closed.